Sałatka z tortellini i kalafiorem



Składniki:

  • 5 jajek,
  • 1 kalafior,
  • 250g tortellini z mięsem ( ja miałam wieprzowina z szynką ),
  • 250g pomidorków koktajlowych,
  • puszka groszku,
  • garść posiekanej natki pietruszki,
  • 1/2 cebuli,
  • kilka ząbków czosnku,
  • majonez,
  • sól, pieprz.
Przygotowanie:

Kalafior podzielić na kawałki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić i podzielić na małe różyczki. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie ( 7-8 minut od zagotowania się wody), przelać zimną wodą, ostudzić, obrać ze skorupki, pokroić w grubą kostkę. Tortellini ugotować zgodnie z opisem jaki jest na opakowaniu ( wrzucić do gotującej się wody i gotować ok.8minut), odcedzić, przelać zimną wodą i pozostawić do ostygnięcia. 
Do składników wymienionych powyżej dodać pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, odcedzony groszek konserwowy,pokrojoną w kostkę cebulę,  majonez, sól oraz pieprz. Wymieszać. Górę sałatki obsypać posiekaną natką pietruszki.


Smacznego!!!

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :