Czosnkowa sałatka z winogronem i fasolą



Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli ( 240g po odsączeniu ),
  • 240g czerwonego winogrona,
  • 4 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz,
  • 2 czubate łyżki majonezu,
  • 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego.
Przygotowanie:

Fasolkę przelać zimną wodą i odsączyć. Winogrona przekroić na pół. Do winogron i fasolki wcisnąć obrane ząbki czosnku, dodać majonez, jogurt naturalny, sól i pieprz - wszystko wymieszać. 



Smacznego!!!

Komentarze

  1. Niestety nie lubię fasoli. Ale wierzę, że jest przepyszna!
    uściski kochana

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi bardzo smakowała, a mój mąż kręcił nosem jak mu dałam spróbować. A wieczorem wziął miseczkę i zjadł całą :) Pozdrawiam.

      Usuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :