Zasmażana kapusta kiszona



Składniki: 

  • słoik kapusty kiszonej ( 870g, a po odsączeniu 480g ),
  • 1 cebula,
  • masło do podsmażenia,
  • 3 liście laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego, pieprz, 1 łyżeczka cukru,
  • 1 łyżeczka mąki pszennej. 
Przygotowanie:

Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na maśle. Kapustę kiszoną odsączyć i posiekać. Gdyby kapusta była mocno kwaśna, tuż przed posiekaniem przelać zimną wodą. Do podsmażonej cebuli dodać kapustę kiszoną i chwilę razem przesmażyć. Zalać wodą ( 500ml ) i doprawić. Wymieszać i przykryć pokrywką, dusić do momentu aż kapusta będzie miękka. Od czasu do czasu zamieszać. Na koniec oprószyć mąką, wymieszać i zdjąć z ognia.


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :