Babeczki marchewkowe




Składniki: ( na 20sztuk )

  • 300g mąki pszennej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 180ml oleju,
  • 250g cukru,
  • 4 jajka,
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika,
  • 4 łyżki mleka,
  • 1 duża marchew ( po obraniu ok.195g ),
  • 150g serka kanapkowego naturalnego,
  • 50g miękkiego masła,
  • 50g cukru pudru.
Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z  cukrem, proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem i olejem. Suche składniki połączyć z mokrymi i mieszać do momentu aż nie będzie grudek. Dodać marchew startą na drobnych oczkach, wymieszać. Ciasto nałożyć do papilotek i piec 25minut w rozgrzanym piekarniku do 180stopni C. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia.
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodać serek kanapkowy i zmiksować. Gotowym kremem dekorować babeczki.





Smacznego!!!


5 komentarzy:

  1. A ja za swoje marchewkowe zabieram się i sie zabrać nie mogę:) Poczęstuje sie Twoją babeczką:)
    ściskam serdecznie kochana

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Częstuj się śmiało :) Pozdrawiam cieplutko.

      Usuń
  2. Robiłam kiedyś podobne i wyszły pysznie ;-) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :