Dwukolorowe babeczki z rodzynkami i jabłkiem




Składniki: ( na 7 babeczek )

  • 150g mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 125g cukru,
  • 90ml oleju,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki mleka,
  • 1 łyżeczka kakao,
  • 1 jabłko,
  • 1 łyżka rodzynków,
  • cukier puder.
Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem i olejem. Składniki mokre połączyć ze składnikami suchymi - mieszać do momentu aż nie będzie grudek. Ciasto podzielić mniej więcej na pół. Do jednej części dodać kakao i wymieszać dokładnie. Do ciemnego ciasta dodać rodzynki - wymieszać. A do ciasta jasnego dodać obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłko. Na dno każdej papilotki włożyć ciemne ciasto, a następnie jasne. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180stopni C ok.25 minut - piec do tak zwanego suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia, a po ostygnięciu oprószyć cukrem pudrem.



Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Czestuję się babeczką, bo wyglądają smakowicie:)
    całuski

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczne babeczki :)
    Pozdrawiam,
    M

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :