Kapusta czerwona na ciepło z rodzynkami



Składniki:

  • 1 mała główka lub 1/2 dużej główki kapusty czerwonej,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka masła,
  • 1/2 cytryny,
  • 2 łyżki rodzynków,
  • 1 łyżeczka mąki pszennej,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżeczka cukru.
Przygotowanie:

Kapustę pokroić i zalać zimną wodą. Wody nalać tyle by nie zakrywała kapusty. Przykryć pokrywką i gotować aż zmięknie. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć do zarumienienia, dodać do kapusty gdy ta już jest miękka. Do miękkiej kapusty dodać również rodzynki wyciśnięty sok z cytryny, cukier, sól, pieprz, mąkę i wymieszać. Gotować do momentu aż cała woda odparuje. 




1 komentarz:

  1. Z rodzynkami nigdy nie robiłam. I przyznam, ze jestem ciekawa jak smakuje z rodzynkami:)
    pięknej niedziel i ściskam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :