Kotlet schabowy pokryty jajkiem sadzonym



Składniki:

  • 4 plastry schabu,
  •  sól, pieprz,
  • 5 jajek ( 1 jajko do panierki, 4 jajka na jajka sadzone),
  • bułka tarta,
  • olej,
  • starty ser żółty,
  • szczypiorek.
Przygotowanie:

Ze schabu poodcinać skórki. Mięso rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć z obu stron. Jajko roztrzepać widelcem. Kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, wyjąć z patelni. Usmażyć jajka sadzone i położyć na kotletach. Górę kotletów posypać startym serem żółtym. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w rozgrzanym piekarniku do 180stopni C. Zapiekać do momentu aż ser żółty się rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika posypać pokrojonym szczypiorkiem.



Smacznego!!!

Komentarze

  1. Wygląda tak wiosennie:) I przepysznie:)
    pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  2. U nas to w pracy nazywamy kotlet szwajcarski.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :