Kotlety jajeczne




Składniki: (na 8 kotletów)

  • 8 jaj (7 ugotowanych na twardo i 1 surowe),
  • 3 łyżki mleka,
  • bułka tarta,
  • duża garść natki pietruszki,
  • sól, pieprz,
  • olej,
  • 30g startego sera żółtego,
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu.
Przygotowanie:

7 jajek ugotować w osolonej wodzie - gotować 7-8 minut od zagotowania się wody. Po ugotowaniu ostudzić, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Dodać do nich starty ser żółty, posiekanką natkę pietruszki, 2 łyżki bułki tartej, mleko, starty chrzan, surowe jajko, sól, pieprz i wymieszać. Formować kotleciki, mocno dociskając do siebie wszystkie składniki, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z obu stron.


Smacznego!!!

Komentarze

  1. UWIELBIAM!!! Córka za nimi przepada :) Chyba zrobię jutro na obiad, bo dawno nie miałam, a nie mam pomysłu co zrobić! Lubię też kotlety rybne !

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj dawno niew jadłam jutro zrobię na obiad.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno u mnie nie było takich kotlecików:)
    pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  4. Apetyczne kotleciki :) Fajny pomysł, jak chce się czegoś lżejszego na obiad :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :