Pieczone kasztany jadalne



Składniki:

  • kasztany jadalne ( ja miałam 400g),
  • opcjonalnie sól.
Przygotowanie:

Kasztany umyć i osuszyć. Ponacinać - zrobić nacięcie w kształcie X. Piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C przez 30min. Po upieczeniu lekko ostudzić. Obrać z dwóch warstw skórek. Można jeść posypane solą. 

Smacznego!!!

Komentarze

  1. Znakomite! W wolnej chwili zapraszam do mnie :) http://smilingshrimp.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam kasztanów i bardzo Mnie ciekawi jak smakują:)
    pozdrawiam najserdeczniej

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Według mnie smakują jak orzechy, ale są słodsze i bardziej miękkie. Pozdrawiam.

      Usuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :