Schab duszony w kapuście kiszonej




Składniki:

  • 9 plastrów schabu,
  • 1 cebula, 
  • 480g kapusty kiszonej,
  • sól, pieprz,
  • 3 listki laurowe,
  • 1 łyżeczka tymianku,
  • 6 ziarenek ziela angielskiego,
  • mąka pszenna,
  • olej.
Przygotowanie:

Z plastrów schabu odciąć skórę. Posolić i popieprzyć z obu stron, a następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Ściągnąć z patelni. Z patelni odlać nadmiar tłuszczu i przesmażyć na niej cebulę pokrojoną w kostkę. Kapustę odsączyć z nadmiaru soku, pokroić drobniej i dodać do cebuli. Zalać wodą. Dodać przyprawy i mięso. Mięso starać się włożyć pod kapustę. Przykryć pokrywką i dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlewać wodą i od czasu do czasu zamieszać.

Smacznego!!!

Komentarze

  1. Fajna propozycja:) Uwielbiam schab:)
    ściskam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak przyrządzony schab jest naprawdę bardzo smaczny, polecam wypróbować przepis. Pozdrawiam.

      Usuń
  2. Musi bardzo fajnie pachnieć schab jak wchłonie zapach i smak kapusty :) Lubie takie dania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie mmm,a filmiki super :) Pozdrawiam serdecznie Ewa.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :