Schab w sosie paprykowym



Składniki:

  • 6 plastrów schabu,
  • 1 cebula,
  • 2 czerwone świeże papryki,
  • 1-2 garście posiekanej natki pietruszki,
  • sól, pieprz, cząber, czerwona słodka papryka,
  • musztarda,
  • mąka pszenna,
  • olej,
  • 1 łyżka masła,
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu.
Przygotowanie:

Ze schabu odciąć skórę. Posolić i popieprzyć z obu stron. Z jednej strony posmarować musztardą i obtoczyć w mące. Smażyć do zarumienienia na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Z patelni odlać nadmiar tłuszczu. Mięso zalać 800ml wody, przykryć pokrywką i zagotować. Po zagotowaniu dodać czerwoną słodką paprykę, małą ilość cząbru, sól i pieprz oraz dwie łyżeczki tartego chrzanu. Przykryć i dalej dusić. Cebulę pokroić w paski i podsmażyć na maśle, dodać do mięsa. Do mięsa dodać również pokrojoną w paseczki paprykę. Dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Po zdjęciu z ognia dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.



Smacznego!!!

8 komentarzy:

  1. Wyglada bardzo apetycznie myślę że również smakowicie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest naprawdę smakowity, polecam. Pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Wyglada bardzo apetycznie myślę że również smakowicie

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna propozycja na schab:) Wykorzystam ten przepis na pewno:)
    cudnego weekendu:):):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, jest bardzo smaczny. Pozdrawiam i również miłego weekendu życzę :)

      Usuń
  4. fajny pomysł na oklepanego schabowego, jednym słowem pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :