Ciasto z mleka skondensowanego z musem brzoskwiniowym


Składniki:
  • puszka mleka zagęszczonego słodzonego (530g),
  • 4 galaretki (u mnie to były: 2 cytrynowe, 1 wiśniowa, 1 truskawkowa),
  • 500g brzoswkiń w syropie (po odsączeniu).
Przygotowanie:

Każdą z trzech galaretek rozpuścić w 250ml gorącej wody. Po rozpuszczeniu pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Mleko skondensowane zmiksować i podzielić na trzy części. Do każdej części dodać galaretki ostygnięte i zmiksować. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą. Do tortownicy nakładać na przemian zmiksowane masy: po dwie łyżki gęstszych mas i po jednej łyżce masy najpłynniejszej. Na końcu wylać resztę masy najpłynniejszej i wyrównać. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Po stężeniu wyjąć masę z folii spożywczej i ponownie włożyć do tortownicy. Rozpuścić ostatnią galaretkę w 250ml gorącej wody, całkowicie ostudzić. Do brzoskwiń dodać galaretkę i zblenować. Zblendowaną masę wylać do tortownicy i pozostawić do całkowitego stężenia. 



Smacznego!!!

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :