Pierś z kurczaka w panierce z sezamem




Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka, 
  • sól, pieprz,
  • 1 jajko,
  • 4-5 łyżek sezamu,
  • 4-5 łyżek bułki tartej,
  • olej.
Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokroić w paseczki, posolić i popieprzyć. Jajko roztrzepać widelcem. Sezam wymieszać z bułką tartą. Mięso panierować w jajku i wymieszanej bułce tartej z sezamem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu z obu stron do zarumienienia.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Piersi z kurczaka jem bardzo często, w takiej wersji też muszę wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają wspaniale! Uwielbiam takie przekąski:)
    ściskam cieplutko

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :