Szaszłyki drobiowe


                        

Składniki:
  • 3 papryki świeże (czerwona, żółta i pomarańczowa),
  • 3 nieduże cebule,
  • 250g pieczarek,
  • 400g piersi z kurczaka,
  • sól, pieprz, czerwona słodka papryka, bazylia, oregano,
  • olej.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki pokroić i wymieszać z przyprawami i 3 łyżkami oleju. Ponabijać na patyczki do szaszłyków. Poukładać na blaszce do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C. Piec do momentu aż mięso będzie gotowe i warzywa będą miękkie - u mnie to było 30minut. Gdyby warzywa się zbyt szybko zaczęły rumienić przykryć folią aluminiową. 



1 komentarz:

  1. Zjadłabym takiego prosto z rusztu:) aż mi ślinka cieknie:)
    miłego weekendu

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :