Deser na serkach homogenizowanych z ananase


Składniki:
  • 2 niebieskie galaretki ( u mnie była jedna o smaku frugo, a druga wieloowocowa),
  • 450g gęstego serka homogenizowanego o smaku waniliowym,
  • 6 większych borówek,
  • 6 plastrów ananasa z puszki.
Przygotowanie:

Jedną galaretkę rozpuścić w 250ml gorącej wody, pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Serki homogenizowane zmiksować przez chwilę i nadal miksując dodać ostygniętą galaretkę. Tak przygotowaną masę wylać do naczynia żaroodpornego o wym. 25cmX18cm (może być inne naczynie lub forma silikonowa). Naczynie wcześniej najlepiej jest wyłożyć folią spożywczą, wtedy łatwiej jest wyjąć z niego deser. Naczynie z masą włożyć do lodówki i pozostawić do całkowitego stężenia. Następnie wyłożyć na masę plastry ananasa i w środek poukładać borówki. Rozpuścić drugą galaretkę w 400ml gorącej wody i całkowicie ostudzić. Zalać ostygniętą galaretką deser i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. 

Smacznego!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :