Kulki mięsne




Składniki:

  • 400g mięsa mielonego,
  • ziarna słonecznika,
  • 4 łyżki sezamu,
  • 3 jajka,
  • bułka tarta,
  • sól, pieprz, majeranek,
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej,
  • mąka pszenna,
  • 2 łyżki mleka,
  • olej.
Przygotowanie:

Do mięsa mielonego dodać jajko, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżkę musztardy, 2 łyżki mleka, sól, pieprz, majeranek i wymieszać. Uformować mniejsze kulki. 2 jajka roztrzepać widelcem. 4 łyżki sezamu wymieszać z 4 łyżkami bułki tartej. Część kulek mięsnych obtoczyć w mące, jajku i w bułce z sezamem. Kilka zostawić obtoczonych w samej mące. I kilka obtoczyć w mące, jajku i słoneczniku - po obtoczeniu słonecznik docisnąć do mięsa. Smażyć w rozgrzanym oleju. 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :