Sałatka z kapusty pekińskiej z kabanosami




Składniki:

  • mała kapusta pekińska,
  • 4 duże łyżki ziaren słonecznika,
  • 1 czerwona cebula,
  • 5 ogórków konserwowych,
  • 120g kabanosów ( najlepiej pieprznych lub pikantnych),
  • 200g sera feta,
  • puszka groszku (280g po odsączeniu),
  • sól, pieprz,
  • majonez.
Przygotowanie:

Słonecznik uprażyć na suchej patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. 
Kapustę pekińską i kabanosy pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę, ogórki i ser feta pokroić w kostkę. Groszek odsączyć. Posolić, popieprzyć i dodać majonez. Wymieszać. Górę sałatki posypać wcześniej uprażonym słonecznikiem. 


Smacznego!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :