Schab duszony z cebulą



Składniki:

  • 8-9 plastrów schabu,
  • 3 większe cebule,
  • olej,
  • mąka pszenna,
  • 2 łyżeczki musztardy dijon,
  • 2 liście laurowe,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • sól, pieprz, czerwona słodka papryka.
Przygotowanie:

Z plastrów schabu poodcinać skórę. Mięso posolić i popieprzyć z obu stron, następnie obtoczyć w mące. Obsmażyć z obu stron do zarumienienia i ściągnąć z patelni. Nadmiar tłuszczu odlać i na tej samej patelni podsmażyć cebule pokrojone w paseczki. Do cebuli dodać mięso, podlać wodą (800ml), dodać ziarenka ziela angielskiego, liście laurowe, czerwoną paprykę, sól, pieprz i musztardę. Dusić pod przykryciem do momentu aż mięso będzie miękkie. Od czasu do czasu zamieszać. W razie potrzeby na koniec zagęścić sos. 


Smacznego!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :