Podpłomyki z patelni



Składniki:

  • 260g mąki pszennej,
  • 150ml wody,
  • ok. 1/2 łyżeczki soli.
Przygotowanie:

Wszystkie składniki razem połączyć i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 8-9 części. Każdy kawałek rowałkować na placuszki i smażyć na suchej, teflonowej patelni do zarumienienia z obu stron. 




Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Ale bym zjadła:) Uwielbiam:)
    pozdrawiam wiosennie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie placki :) Często je robię tylko że dodaje też trochę oleju i suszoną bazylię i oregano. Podczas smażenia przyprawy cudnie pachną :) Zawsze rozwałkowuje placki bardzo cieniutko przez co są kruche i chrupiące.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :