Ekspresowe bułeczki z ciasta francuskiego


Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 1 jajko,
  • 150g sera żółtego w plastrach,
  • 100g szynki gotowanej w plastrach,
  • 150g serka z ziołami typu Almette,
  • bazylia, oregano.
Przygotowanie:

                          


Ciasto francuskie posmarować serkiem.

Położyć plastry szynki.
Płożyć plastry sera żółtego.
Zwinąć w rulon. 
Powycinać bułeczki. Położyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i oprószyć bazylią i oregano. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni C i piec 15- 20 minut.






Smacznego!!!

Komentarze

  1. Pyszne zawijaski Ci wyszły! Lubię ciasto francuskie za tą uniwersalność :)

    OdpowiedzUsuń
  2. a gdyby tak zamiast szynki dać boczuś? ooo matko aż się rozmarzyłam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :