Gołąbki z białą kaszą gryczaną, w sosie koperkowym


Składniki:
  • 1 woreczek białej kaszy gryczanej ( 100g ),
  • 1 nieduża główka kapusty włoskiej,
  • 1/2 większej cebuli,
  • 500g mięsa mielonego,
  • 1-2 łyżki masła,
  • majeranek, sól, pieprz,
  • 6 ziarenek ziela angielskiego, 3 listki laurowe,
  • świeży koperek ( może być mrożony ),
  • mała śmietana 18% ( może być inna, nadająca się do sosów ),
  • 2 płaskie łyżki mąki pszennej.
Przygotowanie:

                            

Smacznego!!!

Komentarze

  1. Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj, ale muszą byc pyszne!
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :