Pieczarki w cieście naleśnikowym, w zalewie octowej


Składniki:

Zalewa octowa:
  • 2 cebule,
  • 2 mniejsze marchwie,
  • 1 świeża czerwona papryka,
  • 3/4 szklanki octu,
  • 1 l zimnej wody,
  • 3 listki laurowe,
  • 6 ziarenek ziela angielskiego,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 3 łyżeczki cukru.
Ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanka mąki pszennej tortowej,
  • ok. 200ml mleka,
  • 1 jajko,
  • sól, pieprz, kurkuma.
Ponadto:
  • 350g mniejszych pieczarek,
  • olej.
Przygotowanie:


                     



Smacznego!!!

Komentarze

  1. Super pomysł na podanie pieczarek.
    Pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :