Ptysie na słono, z pastą z wędzonego łososia


Składniki:

Ciasto parzone:
  • 125ml zimnej wody,
  • szczypta soli,
  • 50g masła niesolonego,
  • 100g mąki pszennej tortowej,
  • 2 jajka.
Ponadto:
  • 200g serka naturalnego, kanapkowego,
  • ok. 160g łososia wędzonego,
  • pieprz, 
  • szczypiorek,
  • 2 większe łyżeczki chrzanu.
Przygotowanie:

                            







Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Masło niesolone to jakie to? ile pieczemy ptysie? ile wychodzi z przepsiu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mieszkam w UK i tu mamy na opakowaniu zawsze napisane czy masło jest solone bądź niesolone. Proszę użyć zatem zwykłe masło, jakie Pani/Pan dostanie.
      Pieczemy ok. 15 minut.
      Niestety nie policzyłam ile sztuk mi wyszło tych ptysi. To również zależy od wielkości jakie się je uformuje.

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :