Czosnkowy chlebek odrywany, z suszonymi pomidorami



Składniki:

Ciasto:
  • 3 szklanki mąki pszennej tortowej ( 445g ), plus do podsypywania,
  • 7g suchych drożdży,
  • 5 łyżek oleju ( 60ml ),
  • 220ml ciepłej wody,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 jajko ( temp. pokojowa ).
Ponadto:
  • duża garść świeżej natki pietruszki, 
  • 50g startego sera żółtego,
  • 5 kawałków suszonych pomidorów,
  • 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów,
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii,
  • 4 ząbki czosnku.
Przygotowanie:





 Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Takie chlebki z wkładką są przepyszne! Uwielbiam kuchnię włoską i często używam suszonych pomidorów, bazylii i czosnku, więc tym bardziej muszę wypróbować ten przepis : ) Domowy chleb sam w sobie jest fajną kulinarną atrakcją, ale z takimi aromatycznymi dodatkami zrobi u mnie furorę. W zasadzie to gotowa kanapka i idealna przekąska do podjadania. Podejrzewam tylko, że jeden bochenek to stanowczo za mało ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chlebek bardzo szybko znika i jest naprawdę bardzo smaczny :)
      Pozdrawiam.

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :