Naleśniki z mięsem mielonym i trzema sosam




Składniki: ( na 11 naleśników )

Farsz:

  • 350g pieczarek,
  • 500g mięsa mielonego,
  • 1/2 świeżej czerwonej papryki,
  • 1/2 świeżej żółtej papryki,
  • 1 cebula,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 150g startego sera żółtego ( ja użyłam red leicester ),
  • sól, pieprz, suszona bazylia,
  • olej.
Ciasto na naleśniki:
  • 1 jajko,
  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej,
  • 2 szklanki mleka, 
  • szczypta soli,
  • 2 łyżki oleju.
Sos majonezowo czosnkowy:
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka śmietany 12%,
  • sól ( można pominąć ), pieprz,
  • 3 ząbki czosnku.
Sos koperkowy:
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka śmietany 12%,
  • posiekany koperek,
  • sól ( można pominąć ), pieprz.
Sos musztardowo miodowy:
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka śmietany 12%,
  • 1/2 łyżeczki miodu,
  • 2 czubate łyżeczki musztardy sarepskiej.
Przygotowanie:


                          




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj :